Psychotherapie
en Traumaherstel
 

 

Psychotherapeutische hulp zoeken
 

Vanaf november 2016 kan u zich alleen aanmelden als u bereid bent, en de mogelijkheid heeft, uw behandeling zelf te betalen (mogelijk kan u zelf een afspraak maken met uw verzekeraar of gemeente, maar dat is aan u).

De ver doorgedreven regelgeving en bureaucratie heeft ertoe geleid dat ik besloten heb niet langer mijn tijd te spenderen aan alle bijkomede eisen van de verzekeraars en gemeenten en me te blijven richten op goede behandelingen, werkend in loondienst bij de GGZWNB en door collega’s verder op te leiden en mijn deelname aan landelijke adviesgroepen.

Met een verwijzing van de huisarts, de specialist en voor kinderen ook de jeugdzorgmedewerker van de gemeente, kan hulp gezocht worden in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg.

Hoewel ik eerst contracten had met de verzekeraars heb ik deze vanaf 2015 opgezegd omdat de regelgeving niet meer werkbaar is voor een kleine praktijk ( zie zorgvoorkwaliteit.nu)

Voor u betekent dit dat u wellicht een bijdrage moet betalen afhankelijk van uw zorgpolis. Personen met een restitutiepolis krijgen het hele bedrag vergoed.  Voor kinderen en jeugd onder de 18 jaar is de gemeente verantwoordelijk en hoeft u niet bij te betalen bij mij (hoewel de gemeente maar 80% vergoedt van de officiële NZA tarieven).

Bij aanmelding krijgt u eerst een kennismakingsgesprek en intake. Ik kijk dan of het probleem waarvoor u komt bij mij in goede handen is. Als ik denk dat er een andere deskundigheid moet worden ingezet (zoals uitgebreid psychologisch of psychiatrisch onderzoek) dan verwijs ik u desgewenst door.

Als ik denk dat u bij mij aan het goede adres bent dan bespreek ik wat mijn indruk is van het probleem ( = adviesgesprek) en wat mijn behandelvoorstel is. Als u daarmee akkoord gaat (behandelovereenkomst) dan kunnen we beginnen en start de behandeling.

Kinderen tot 12 jaar komen altijd met hun ouders, jongeren tussen 12 en 16 jaar komen in overleg met hun ouders ( d.w.z. ouders komen meestal een paar keer mee) en als je boven de 16 jaar bent kan je ook alleen hulp vragen ( desnoods zonder ouders dus).

 

   
Home  
Psychotherapie  
Traumaherstel  
Kinderen, jeugd en hun gezinnen  
Wie ben ik?  
Aanmelden  
Supervisie en leertherapie  
Contact  
Tarieven